Neberte mladé stopařky – mohou být životu nebezpečné

Praha - Martha Issová a Matěj Dadák hrají hlavní role v černé středometrážní televizní komedii Jakuba Sommera Stop. Jde o příběh osamělého Pavla, který nedokáže oslovit dívku jinak než za volantem. Jednoho dne zastaví kadeřnici Janě. Nedokáže jí ale říct o telefonní číslo, a tak mu nezbývá než doufat, že ji zase potká. Osud mu ale nachystá pár nešťastných náhod. Stopovat nebo brát stopařky se zkrátka nevyplácí.

„Na příběhu, který napsal scénárista Martin Klam, mě bavily jeho zvraty a také fakt, že byl nejen hravě napsaný, ale skýtal i možnost hravé realizace. A na hravost já vždycky zaberu,“ podotýká Jakub Sommer, a odkrývá tak své rozhodnutí tuto látku natočit. „Co se natáčení týče, bylo těžké vyrovnat se s napnutým rozpočtem a nepřízní počasí. Přesto se nám, myslím, podařilo natočit tuto povídku filmovým způsobem, a vyvarovat se tak typické televizní rutiny, čehož si hodně považuji,“ dodává režisér.

Představitelka Jany, Martha Issová svojí postavu hodnotí: „Ona je vlastně úplně normální holka, dost otevřená a celkem v klidu. Ti dva by spolu za jiných okolností mohli klidně žít. Ale pokud by ve filmu někdo chtěl hledat ponaučení, tak bude mít smůlu. Žádné tam není.“

Stop bude vysílat ČT 1 v neděli 3. 2. 2008 ve 20:00.

Hrají: M. Issová, M. Dadák, R. Hrušínský a další. Scénář M. Klam. Kamera V. Smutný. Režie J. Sommer