Hraběnky, tak trochu jiný seriál

Česká televize odvysílala 3. září první díl nového původního seriálu Hraběnky. Tvůrci seriálu měli ctižádost odlišit se od běžné seriálové produkce, k čemuž využili především filmovou techniku i filmový způsob vyprávění. Také volba Jaroslava Brabce jako režiséra byla vedena záměrem vytvořit dílo odlišující se od běžné české seriálové produkce.

O seriálu i práci na něm přišel režisér Jaroslav Brabec hovořit do pořadu ČT – Před půlnocí.

Hraběnky jsou podle něj o láskách, nevěrách, smrti, nenávisti, tedy o tom, o čem je současný život. Největší síla seriálu je v hereckých výkonech, které jsou opravdu nevšední. „Herci skutečně ty osudy prožívali a nečekali na jednotlivé záběry. Museli v situacích nepřetržitě existovat. V podstatě štáb a kamery byly jen takovými pozorovateli z povzdálí a snažili jsme se tu jejich existenci moc nenarušovat. A to si myslím, že by mohlo být pro sledování seriálu rozhodující,“ chválí režisér.

„Doufám, že to osloví diváky, i když nemají s vesnicí nic společného. Z kraje, kde jsme seriál natáčeli, pocházejí moji předci a je to nesmírně malebná krajina. Jsem moc rád, že jsem tam mohl natáčet. Natáčeli jsme téměř rok a musím říct, že všichni původní obyvatelé té vesnice se k nám chovali výborně a vstřícně. A dobré vztahy, v některých případech, přetrvávají do dneška. Dokonce jeden člověk ze štábu se tam snad chystá oženit,“ uzavírá Brabec.

  • Český režisér autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/1/67/6652.jpg
  • Záběr ze seriálu Hraběnky autor: Petr Koblovský , zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/1/67/6654.jpg
  • Záběr ze seriálu Hraběnky autor: Petr Koblovský , zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/1/67/6653.jpg
Vydáno pod