Radůza září pohodou i elánem

Praha - Zpěvačka Radůza vstupuje do nového roku s elánem a novými nápady. Na podzim vydala nové album V salonu barokních dam, ale už má připravené další CD s dvacítkou dětských písniček. Navíc se autorsky podílí na knížce pohádek pro nejmenší.

„Oslovilo mě jedno nakladatelství, jestli bych jim nenapsala pohádku. No a já se tak rozepsala, že jsem jich napsala pět, které vyjdou samostatně v knížce jako kompilace několika autorů,„ upřesnila Radůza. „Nyní jsem k těm pohádkám napsala dvacet písniček a chystám se z toho udělat CD.“ Později se jí budou pohádky hodit, má totiž půlročního syna Atilu, kterého s sebou bere i na koncerty.

Od ledna začíná Radůza zase hrát více, plánuje si pět šest koncertů za měsíc. „Pořád píšu nové písničky. Za ten půlrok, co jsem byla doma, jsem nenapsala žádné, nebylo mi moc dobře. Teď se to nakumulovalo, tak se to ze mě sype,“ těší se z nově nabytého elánu. Čtyři skladby už mají finální podobu a budou zařazeny na další desce.

„Nejsem ale typ, kterému jen tak přijde inspirace a vychrlí ze sebe písničku,„ upozorňuje Radůza. “Pracuji každý den pravidelně. Když mi to dítě dovolí, snažím se dopoledne cvičit. Samotné udržování repertoáru mi zabere dvě hodiny. Psaní mi tak zbývá spíše na večer. Většinou mi to celkem trvá, ale pak to najednou vždycky doklepne. 

Nejbližší plány zatím kromě intenzivního koncertování prozradit nechce. „Uklidnila jsem se, je mi dobře. Místo cest po světě podnikám cesty do svého nitra.“ A je to poznat. Vyzařuje z ní pohoda, mimo pódium i během koncertů.