Rodina a přátelé se naposled rozloučili s hercem Ledgerem

Perth - Rodina a přátelé se dnes naposled rozloučili s australským hercem Heathem Ledgerem, který v lednu zemřel ve věku 28 let po předávkování léky na spaní. Poslední rozloučení se konalo v jedné z perthských škol a zúčastnilo se ho na 500 lidí. Soukromý obřad proběhl v rodinném kruhu a podle hercova otce se ho mělo zúčastnit pouze deset lidí. Ledgerovy ostatky by měly být uloženy do rodinného hrobu na hřbitově Karrakatta v Perthu.

S hercovou sestrou Kate se obřadu zúčastnila i bývalá Ledgerova životní partnerka, herečka Michelle Williamsová, která ale přišla bez dvouleté dcerky Matildy, jejímž otcem byl Ledger. Na poslední rozloučení přišla i modelka Gemma Wardová, jež byla poslední dobou s hercem spojována, a australská herečka Cate Blanchettová. Dům Ledgerových rodičů byl neustále obklopen novináři. Sedmadvacetiletá Williamsová a Ledgerův otec Kim proto požádali média, aby nechala rodinu pokojně se rozloučit se zesnulým. „Je to velmi smutné období a sami se s tím těžko vyrovnáváme,“ řekl Kim Ledger a ocenil soustrast veřejnosti.

Uznávaný herec, známý především díky roli homosexuálního kovboje ve filmu Zkrocená hora, za niž byl nominován na Oscara, zemřel 22. ledna ve svém bytě v New Yorku. Policie jeho smrt označila za nešťastnou náhodu. Herec totiž zkombinoval různé léky, navíc v nevhodném množství. Jeho smrt šokovala Hollywood a spustila vlnu varování proti užívání a kombinování léků jako jsou antidepresiva, léky proti bolestem a léky na spaní.