Konec ošklivému nábytku

Praha -  Kultura bydlení se dnes již považuje za samozřejmost, přestože ne každý je schopen ji vytvořit nebo alespoň vnímat. Dánský showroom designového nábytku BoConcept, který byl otevřen v Praze, cestu ke zkulturnění zdejších příbytků naznačuje. Zdrojem inspirace značky je měnící se a dynamický městský svět. Jsou pro ni typické jednoduché linie, užití přírodních materiálů a tlumené odstíny barev.

Elegantní kombinace nábytku v bílém laku, přírodních tkanin a bílých doplňků jistě zaujmou vyznavače tzv. čistého stylu. Na své si ovšem přijdou i milovníci bohaté extravagance, na které čeká produktová řada v podobě „chic“ barevných kombinací, sametových potahových látek a blyštivých kovových doplňků.
 
Základní koncepce umožňuje flexibilní kombinování jednotlivých kusů nábytku, které většinou skrývají více funkcí, než je na první pohled zřejmé, např. konferenční stolek s překvapivými úložnými prostory. Filozofie značky tkví v záměrné jednoduchosti, čistotě linií a přirozenosti materiálů. Jednoduché linie totiž nejsou pouze atraktivní a praktické, dají se také snadno kombinovat s dalšími prvky, čímž vzbuzují touhu hrát si s možnostmi interiéru.

Přítomnost hry je také patrná v soutěži, kterou firma vyhlásila pod sloganem Konec ošklivého nábytku. Její autoři jsou přesvědčeni, že život je příliš krátký na to, abychom ho žili s ošklivým nábytkem. Soutěže se může zúčastnit každý, kdo do 14. dubna 2008 pošle fotografii nejošklivějšího kusu nábytku na adresu boconcept@decoland.cz.

Vydáno pod