Svět časopisu GEO

Praha - 80 fascinujících velkoformátových fotografií krajiny, lidí, zvířat, ale také záběry z oblasti vědy a techniky představuje výstava v Obecním domě - Rozmanitost planety Země. Celkem 34 mezinárodně uznávaných a v prestižních soutěžích oceněných fotografů zachycuje každodenní lidský život v různých koutech světa, mnohotvárnost a krásu přírody. Jednotícím prvkem různorodých pohledů je neobyčejný cit autorů pro vystižení atmosféry daného momentu.

„Výstava tak přináší v obrazové podobě celé spektrum témat časopisu GEO, který se již déle než 30 let soustřeďuje na vyčerpávající, impulzivní a vzrušující zpravodajství o planetě Zemi,“ říká šéfredaktor časopisu Martin Jaroš. Fotografie jsou rozděleny do čtyř kategorií - Krajina, Lidský život, Zvířata a Věda a technika, a představují tak celé spektrum témat populárně-vědeckého časopisu. 

V 1. výstavním sále a v Hollarově síni Obecního domu mohou návštěvníci obdivovat například nejlepší snímky Ingo Arndta, který je proslulý jedinečnými záběry ze života zvířecích mláďat, dále záběry Christophera Pillitze, Christiana Zieglera, George Steinmetze, Uweho George či dokumentaristy životních příběhů uprchlíků z Afriky Pascala Maitra.

Časopis, který klade důraz na vysokou žurnalistickou kvalitu a výjimečné fotografie, vychází například v Německu, ve Francii, v Rusku, Španělsku, Itálii. Na českém trhu se poprvé objevil v listopadu 2005. Unie vydavatelů ČR mu udělila v roce 2006 ocenění Časopis roku 2006 v kategorii Hvězda roku.

Rozmanitost planety Země, Obecní dům, 21. února-31. března 2008. 

Vydáno pod