Do jubilejního 15. ročníku vstupují hudební ceny Žebřík

Praha/Plzeň - Hudební anketa není limitována nominacemi a o vítězích rozhodují sami fanoušci hudby. Osobnosti domácí hudební a filmové scény převezmou 7. března večer originální sošky renomovaného výtvarníka Václava Česáka.

Oceněni budou první tři interpreti nebo skupiny v každé z deseti kategorií: „To je jedno ze specifik Žebříku, ceny předáme nejen vítězům, ale i dalším medailistům,“ říká vydavatel pořádajícího časopisu Report Jaroslav Hudec.
 
Režisér ceremoniálu předávání Zdeněk Suchý tvrdí: „Pro mě je Žebřík to, co mohu akceptovat lépe než hlasování laiků ve Zlatém slavíkovi nebo hlasování hudebních kritiků v Andělovi. Vlastně tady hlasuje široká ´odborná´ veřejnost. Také předávací večer je především o hudbě. Zásadně se nehraje na playback a jde o ucelené hudební sety. Lidé nechodí na VIP akci prostřednictvím pozvánek, ale normálně si koupí lístky. A co je nejdůležitější, opravdu tam jdou ze zájmu.“
 
Jaroslav Hudec v rozhovoru s Otakarem Svobodou dodává: „Časopis Report patří do kategorie těch odbornějších časopisů, i když se svou podobou netváří jako speciálně vyhraněný. Hudební časopisy na naší scéně mají své opodstatnění i budoucnost, třebaže musí v současné době přemýšlet o své formě. Pravděpodobně budou nuceny projít transformací do internetové podoby, přinejlepším dojde k prolínání interaktivní a tištěné verze.“

Ceny Žebřík budou vyhlášeny v Domě kultury Inwest v Plzni. Během bezmála šestihodinové show vystoupí mimo jiné kapely Sunshine, Vypsaná fixa, Monkey Business a také frontman legendární londýnské kapely Freak Power, Ashley Slater. Na druhém pódiu se představí DJ Wich s Američanem Nironicem, dále DJ Enemy a také rapper Marpo se svým bandem. Program na hiphopové scéně startuje v 21 hodin.

Vydáno pod