Fernando Saunders vystoupil v Praze

Praha - V pražském Lucerna Music Baru vystoupil dvorní baskytarista Lou Reeda, který se vydal i na sólovou dráhu, Američan Fernando Saunders. Přijel do Česka představit své nové album a odehraje zde ještě několik koncertů.

Saunders patří k nejvíce vyhledávaným studiovým a doprovodným muzikantům. V minulosti nahrával a vystupoval s hvězdami, jako jsou Steve Winwood, Eric Clapton, Joan Baezová, Jeff Beck, Jan Hammer a Jimmy Page, vydal však i tři sólová alba. Hraje také na kytaru a cello a zpívá.
 
„Album je o šťastných věcech, milostných aférách a podobně. Jediná smutná skladba je ´I will break your fall´, podle které je pojmenované celé album. Napsal jsem ji s Bon Jovim. Je sice inspirovaná hurikánem Katrina, ale má optimistický konec. Je to celkově takové konejšivé a klidné album,“ charakterizuje svou novou desku hudebník.

Fernando Saunders už v Česku několikrát vystupoval, hlavně na letních hudebních festivalech. Doprovází ho kapela složená z evropských hudebníků. V rámci svého současného turné zahraje v Třebíči, Uherském Brodě, Ústí nad Labem, Českých Budějovicích a Černošicích.