Probuď se!, žádá Igor Korpaczewski

Praha - V uměleckém prostoru Meet Factory byl otevřen netradiční projekt. Výtvarník Igor Korpaczewski maloval přímo na zdi galerie. Výstava s názvem Wake UP! - Probuď se! nemá jednotný příběh, jednotlivá díla jsou spíše jako kapitoly.

„Snaha syntetizovat různé formy vyjádření a přiblížit se ve výsledku k jakési jednoduché výtvarné ´básni´ z významových ´slov´ v daných podmínkách. Propojení figurativní malby (přímo na zeď) s několika jemnými instalacemi a intervencemi by mělo využít industriální povahu tohoto prostoru při respektování faktu, že jde zároveň o galerii současného umění. Obsahově to bude rovněž kombinace objektivity (apel) a subjektivity (poezie),“ vysvětlují záměr organizátoři.
 
Autor Igor Korpaczewski k tomu dodává: „Je to apel, ale zároveň to podávám seč mohu jako poetickou zkratku. Jsou zde lidé, kteří se nacházejí ve svém myšlenkovém světě a moc nevnímají, že by také mohli fungovat jinak a jinde.“
 
Meet Factory je multikulturní prostor, který ale na svou definitivní podobu ještě čeká. Propojení figurativní malby přímo na zeď s několika prostorovými instalacemi má využít právě industriální povahu galerie. 
 
„Igora jsme oslovili proto, že byl ochotný a schopný pracovat v tak komplikovanám prostoru,“ upřesňuje manager galerie Meet Factory Jan Horák. 
 
Objekt Meet Factory pojme kromě galerie také 15 ateliérů, multifunkční sál nebo grafické a nahrávací studio. Důležitým projektem je také spolupráce a podpora nezávislých zahraničních umělců.
 
Výstava potrvá do 14. května.

Vydáno pod