Surrealistická pohádka Hidden Landscape v Ponci

Praha - Taneční soubor DOT 504 uvedl v divadle Ponec premiéru choreografie Hidden Landscape (Skrytá krajina). Příběh o člověku, kterému vládnou různé osobnosti a postupně ho ničí, vznikl ve spolupráci s vlámským choreografem Thomasem Steyaertem a autorem hudby Brechtem Ameelem. Další uvedení je naplánováno na 12. květen.

Skrytá krajina je surrealistickou pohádkou, ve které pět postav promítá své tajné touhy, sexuální fantazie a strachy do fiktivní mysli jedné osoby. „Vypráví o dualismu, o našich skrytých tvářích, které ukazujeme v různých situacích, v podstatě je příběhem o tom, že jsme někdy sami obětí možných poloh naší mysli,“ říká autor choreografie Thomas Steyaert.

Taneční divadlo analyzující pocity paranoie a schizofrenie si pohrává s lidským vědomím a nevědomím. Nastudování prochází napříč žánry současného moderního divadla a hudba Brechta Ameela vznikla přímo pro představení. „Je to jako soundtrack ke snu, jsou to snové, surrealistické obrazy, možná jsou tam i nějaká překvapení a skrytá logika snů,“ charakterizuje hudbu autor.