Zpěvačka Kerndlová nepostoupila do finále soutěže Eurovize

Bělehrad/Praha - České zpěvačce Tereze Kerndlové se dnes večer v srbském Bělehradě nepodařilo postoupit do finále mezinárodní soutěže Eurovision Song Contest 2008. Při druhém semifinálovém večeru nedostala dostatek hlasů od televizních diváků z evropských zemí. V sobotním finále se utká 25 jejích soupeřů.

Jednadvacetiletá dcera známého jazzového zpěváka Ladislava Kerndla vystoupila s písničkou Have Some Fun, se kterou zvítězila v národním kole soutěže.

Mezinárodního klání se letos účastní 43 zpěváků a skupin z různých evropských zemí. Kvůli velkému počtu soutěžících měla soutěž letos dva semifinálové večery, z každého se kvalifikovalo deset adeptů. Automaticky se navíc do finále dostalo Srbsko jako hostitelská země a také Francie, Británie, Německo a Španělsko.

Neúspěch Kerndlové, která zahájila kariéru s dívčím triem Black Milk, odhadovaly i sázkové kanceláře. Bookmakeři šance na její celkovou výhru hodnotili kurzem 100:1.

Kerndlové k postupu nepomohl ani krásný a třpytivý vzhled v krátkých stříbrných šatech. České zpěvačce a jejím tanečnicím prý v Srbsku přezdívají Czech beauties (České krásky), sama Kerndlová patří podle ankety mezi tři nejhezčí účastnice Eurovize.

Větší štěstí než česká zpěvačka měla její kolegyně Ani Loraková z Ukrajiny. Divákům se líbila i chorvatská kapela Kraljevi ulice, se kterou vystoupil nejstarší účastník soutěže, pětasedmdesátiletý rapper 75 Cents. Do finále postoupila i šestnáctiletá zpěvačka Olta Bokaová z Albánie, která je naopak nejmladší soutěžící.

Šanci na vítězství v Eurovizi dostalo i duo Euroband z Islandu, od narození slepá zpěvačka Diana Gurtská z Gruzie, dánský zpěvák a zároveň policista Simon Mathew, milovnice plastik Charlotte Perrelliová ze Švédska nebo prý nejzábavnější kapela soutěže Pirates Of The Sea z Lotyšska. Trio údajně umí napodobit i song Kerndlové. Do finále dnes postoupili i interpreti z Turecka a Portugalska.

Výsledky s počty hlasů, které jednotliví finalisté dostali, jsou až do skončení finále tajné. Pořadatelé tak chtějí udržet soutěž napínavou. Loňské kolo mezinárodní písňové show, která se pořádá od roku 1956, vyhrála srbská zpěvačka Marija Serifovičová se svou zanícenou baladou Molitva (Modlitba).

Vydáno pod