Festival divadla a hudby Vyšehraní opět zaplnil Vyšehrad

Praha - Dalšími produkcemi pokračoval o víkendu festival divadla a hudby Vyšehraní. V sobotu nabídl představení příbramského divadla Rychlé šípy, koncert Dětského smyčcového orchestru z Jeseníka, s jehož členy hrál jazzman Laco Deczi, a úspěšnou inscenaci Hrdý Budžes s Bárou Hrzánovou. Sice ji přerušil déšť, ale dohrála se.

Dnes to byla další pohádka a vystoupení Vladimíra Merty, Petra Kalandry a mladého nadějného kytaristy Davida Kollara a jeho skupiny.

„Od čtvrtka má pátý ročník naší přehlídky, letos s podtitulem Visegrád na Vyšehradě, za sebou řadu akcí. Například benefiční koncert pro soubor Jedličkova ústavu The Tap Tap, na kterém vystoupili Wabi Daněk a Vladimír Mišík,“ řekla ředitelka festivalu Martina Dimmerová. Za zásadní změnu označila délku trvání - letos celých 17 dní divadla a hudby pod širým nebem na Letní scéně Vyšehradu.

Dramatické umění bude reprezentovat i brněnské Divadlo Husa na provázku, Divadlo pod Palmovkou uvede představení Edith a Marlene.

Hudební scéna nabídne tradiční „koncert legend“ s Kamilem Střihavkou, kapelou Red Baron Band a Abraxasem. Petr Kocman a přátelé se objeví v rámci vzpomínky na Karla Černocha, zazpívá Jarmila Šuláková s Fleretem i Marie Rottrová. Mezi dalšími účinkujícími budou skupina Neřež, František a Jan Nedvědovi a také kytarista Jan Matěj Rak, který zahraje melodie ze svého alba nazvaného Ježkovy VWoči.

„Unikátní zážitek slibuje nevšední propojení žánrů v pátek 20.června, kdy diváci uvidí a uslyší nejen židovský orchestr Šarbilach, ale zároveň i představení Židovský poker Dividýlka Slaný, což je jeho vlastní dramatizace povídek světoznámého humoristy Ephraima Kishona,“ dodala Dimmerová. Projekt festivalu je podporován pražským magistrátem a Visegrádským fondem.