Vychází nové album britské popové kapely Coldplay

Londýn/Praha - V pořadí už své čtvrté album přijede na podzim do Česka představit britská kapela Coldplay. Už teď si ale mohou fanoušci lístek na koncert zakoupit. Je to vůbec poprvé, kdy skupina do Čech přijede. V Praze zahraje v rámci světového turné.

Londýnští hudebníci vyrazili na světová pódia propagovat své poslední album Viva La Vida Or Death And All His Friends, které právě vychází. Předchozí nahrávka Coldplay s názvem X&Y z roku 2005, kterou si koupilo téměř devět milionů lidí, se stala světově nejprodávanějším albem.

Kapela se pokusila i na své nové album nalákat co nejvíce fanoušků. První písničku Violet Hill si fanoušci mohli zdarma stáhnout na internetu. Coldplay nabídli singl také jako přílohu hudebního časopisu. Skupina Radiohead se díky podobnému marketingovému tahu dostala do čela žebříčku alb v Británii i ve Spojených státech.

Coldplay se nedávno umístili ještě v jiném prestižním žebříčku. Britové je zvolili za takzvaně nejlepší „uspávače“. Těsně za nimi se umístili „ukolébavky“ Jamese Blunta nebo Norah Jonesové.

Vydáno pod