Dnešní koncert Céline Dionové slibuje svátek barev, módy a tance

Praha - Kanadská zpěvačka proslavená zejména ústřední písní z velkofilmu Titanic My Heart Will Go On dnes vystoupí v pražské O2 Areně. Posluchači se mohou těšit na soul, rock, pop i části inspirované cikánskou, španělskou nebo arabskou kulturou. Před hlavní částí koncertu vystoupí s výběrem svých nejznámějších písní zpěvačka Lenka Filipová.

Čtyřicetiletá držitelka pět cen Grammy vystoupí na unikátním středovém pódiu. Během show, která je součástí světového turné Taking Chances, Dionovou doprovodí osm tanečníků s desetičlennou kapelou. Čtenáři prestižního amerického hudebního magazínu Billboard zvolili celosvětové turné Dionové za nejlepší koncertní šňůru letošního léta.

Zpěvačka, která v letech 2003 až 2007 vystupovala výhradně v hotelu Caesar Palace v Las Vegas, zahájila turné v únoru koncertem pro Dětský fond Nelsona Mandely v Johannesburgu. Koncertní šňůra obsahuje přes stovku měst ve více než pětadvaceti zemích pěti kontinentů.

Céline Dionová se narodila v Charlemagne, malém městečku nedaleko Montrealu. Je nejmladší ze 14 dětí z velmi hudebně nadané rodiny. Její matka hrála na housle a otec na harmoniku. Již od pěti let Céline zpívala dohromady se svými bratry, ve dvanácti letech společně s matkou složila francouzskou píseň, jejíž demonahrávka se dostala do rukou budoucího manžela Reného Anglila. Ten v roce 1981 přebral veškerou kontrolu nad její kariérou a zajišťováním prostředků pro její první francouzsky zpívané album Incognito. Dokonce nechal hypotékou zastavit svůj dům, aby mohl podpořit nahrávku tohoto alba.

Od vydání svého amerického debutového alba v roce 1990 je Céline Dionová mezinárodní hvězdou. V roce 2004, kdy celosvětové prodeje jejích desek přesáhly 175 milionů alb, byla Celine Dionová vyznamenána cenou World Music Award coby Nejprodávanější popová zpěvačka všech dob.