Christopher Lee získá v K. Varech cenu a povede Master Class

Karlovy Vary - Významný britský herec Christopher Lee převezme na 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary Cenu prezidenta festivalu. Ta je udělována osobnostem, které v oblasti hereckého umění, filmové režie či producentské činnosti zásadním způsobem přispívají k rozvoji filmové tvorby. Na festivalu se setká i s veřejností.

V rámci programu Master Class - Setkání s tvůrci se Christopher Lee představí veřejnosti 10. července od 14 hodin ve Stanu Kapitána Morgana u hotelu Thermal. Setkání bude moderovat známý britský kritik Phillip Bergson. 

Leeovou velkou láskou je opera a při svém setkání s diváky chce hovořit právě o důležitosti hudby při studiu herectví. Bude také zodpovídat dotazy týkající se jeho spolupráce s velkými režijními osobnostmi (např. Steven Spielberg, Tim Burton) nebo nedávného natáčení filmu Danise Tanovice Triage, kde vytvořil jednu z hlavních rolí společně s Colinem Farrellem.

Filmová a televizní kariéra Christophera Leea zahrnuje na 250 titulů, od klasických britských dramat přes slavné horory a velké epické filmy až po nezapomenutelné role v literárních a sci-fi megahitech Hvězdné války a Pán prstenů. Jako jediný hrál jak Sherlocka Holmese, tak jeho bratra a svými kreacemi oživil na plátně Frankensteinovo monstrum, Mumii, Doktora Fu Manchu. Působivě také ztvárnil postavy ze skutečného života, jako byli Rasputin či Jinah.