Na náplavkách začíná hudebně-výtvarný projekt Vltava 2008

Praha - Koncertem skupiny -123 min. začne v 18 hodin hudebně-výtvarný projekt konaný na pravobřežních náplavkách Vltavy. Mezi Mánesem a železničním mostem bude pro diváky připraveno několik výtvarných instalací. Organizátoři slibují také program koncertů a módní přehlídku.

Vedle hlavních expozic v režii výtvarníků Milana Caise, Milana Housera a Martina Rajniše se na břehu Vltavy představí výtvory studentů a studentek Vysoké školy umělecko-průmyslové a Akademie výtvarných umění. V srpnu nabídne projekt i divadelní představení a přehlídku módy.

Ve druhém týdnu projektu Vltava 2008 se divákům představí moravské hudební seskupení Docuku a vystoupí i v Česku oblíbená kapela Sergent Pepere. Projekt navazuje na obdobnou akci loňského roku, kdy na stejném místě představil své výtvory košický výtvarník Marián Straka. Při vernisáži, kterou doprovodil koncert Tam Tam Orchestra, si organizátoři ověřili, že Pražané mají o oživení náplavek zájem.

Pořadatelé již dokončují přípravy pilotního ročníku polykulturní akce. Na základě ohlasu návštěvníků se rozhodnou, zda budou v projektu pokračovat i v dalších letech. Pokud bude o akci zájem, plánují organizátoři příští ročník obohatit o prezentaci různých charitativních organizací.