Skupina The Prostitutes vyjíždí na Rock for people s mezinárodní spoluprácí

Praha - Skupina českých hudebníků s anglickým zpěvákem absolvovala v nedávné době turné po Španělsku a rozhodla se zaměřit na zahraniční prostředí i při natáčení nového videoklipu k písni Don´t give a damn. Ke spolupráci si přizvala amerického hudebníka s filipínským původem Abea Cruze, jehož vitální coververze nejrůznějších klipů lze nalézt na internetovém audiovizuálním serveru youtube.com. Spolu se svou dcerou a zároveň režisérkou klipu doprovodí Cruz kapelu The Prostitutes na festivalu Rock for People.

Vitální muž v pokročilejším věku byl z nabídky české kapely vystupovat v klipu velmi překvapen. Povětšinou účinkuje v barech, rád tancuje nebo zpívá karaoke. Svým originálním projevem z internetového videa na první pohled zaujal české hudebníky, kteří neváhali zkontaktovat odvážného umělce. „Nevěděli jsme si rady se ztvárněním klipu k naší písničce, a když mi kamarádka ukázala video pana Cruze, napadlo mě, že by naše spolupráce mohla být úžasná,“ vzpomíná kytarista The Prostitutes Martin Přikryl.

Projev Abea Cruze se českým hudebníkům líbil natolik, že mu svěřili kompletní nazpívání klipu. Sympatický zpěvák balancující na kolečkových bruslích dodal klipu skupiny Prostitutes neotřelý ráz. Divákům festivalu Rock for People společně předvedou svou choreografii 4. července v 15:50. Případné další spolupráci s českou kapelou by se Cruz prý nebránil.