Avril Lavigneová nabídla energickou show i balady

Praha - Kanadská punkrocková zpěvačka Avril Lavigneová strhla diváky v pražské O2 Areně svým temperamentem. Do svého zhruba devadesátiminutového programu zařadila i množství rockových balad. Téměř zaplněná hala, ve které se sešlo přibližně 10.000 lidí, si vytleskala jeden přídavek.

O úvod koncertu se postaralo několik tanečnic a tanečníků a poté Lavigneová zahájila koncert svým současným hitem Girlfriend, který chce během turné zazpívat v osmi různých světových jazycích. Pražskému publiku jej předvedla v anglické verzi. Součástí show byla i tři velká promítací plátna, na která se promítaly především ukázky ze zpěvaččiných videoklipů.

„Mám pro vás speciální píseň, svůj úplně první singl,“ uvedla Lavigneová třetí skladbu Complicated z roku 2002. Při následující My Happy Ending poprvé vzala do ruky kytaru, v průběhu večera se pak ještě doprovodila na klavír a v jedné skladbě dokonce usedla za bicí soupravu.

Zejména mladé publikum, v němž převládaly dívky snažící se v některých případech svým oblečením napodobit rebelskou image Lavigneové, projevilo znalost textů písní. Například rockovou baladu When You're Gone odzpívalo spolu se zpěvačkou.

Třiadvacetiletá provokativní blondýnka, která do Prahy dorazila v doprovodu dvou autobusů a šesti kamionů s koncertním vybavením, v Česku vystoupila podruhé, tentokrát v rámci pětiměsíčního celosvětového turné k albu The Best Damn Thing.

Zpěvačku oproti koncertu v pražské sportovní hale v roce 2005 doprovodila jiná kapela. „Chci publiku nabídnout tu nejlepší show, a proto kolem sebe musím mít ty nejlepší muzikanty,“ uvedla zpěvačka, která do Prahy přijela po pondělním vystoupení v Budapešti a pokračuje do Vídně.

Předskokanem jejího pražského koncertu byla česká skupina Imodium, která v půlhodinovém vystoupení zahrála skladby ze svých dvou alb. „Zahrát si před tolika lidmi na takovém koncertu je pro kapelu velká zkušenost,“ uvedl baskytarista Radouš.

Zpěvačka, skladatelka a kytaristka Lavigneová své první album Let Go vydala v roce 2002. V hitparádách se umístilo na druhém místě ve Spojených státech a na prvním místě v Austrálii, Kanadě a v Británii. Prodalo se jej přes 13 milionů kusů.

Kanaďanka byla jmenována nejlepším nováčkem na cenách MTV Video Music Awards 2002 a nominována na osm cen Grammy. Druhá deska Under My Skin se na trhu objevila před třemi lety a aktuální The Best Damn Thing minulý rok. Manželem zpěvačky je Deryck Whibley, frontman skupiny Sum 41.