Letošní festival Happy days byl pohřben nezájmem diváků

Hradec Králové - Premiérový ročník dalšího z řady prázdninových hudebních festivalů tentokrát nedokázal přitáhnout odpovídající návštěvnickou kulisu. Nenavázal tak na tradici podobných akcí, které si na nezájem rozhodně nestěžují. Již po třech dnech byli organizátoři nuceni pro obrovské finanční ztráty ukončit průběh divácky neatraktivního festivalu. Sebevědomý projekt, plánovaný původně na dobu jedenácti dnů, dokázal přivést i newyorské Fun Lovin' Criminals. Populární skupina však i kvůli nepřejícímu počasí přilákala pouze několik stovek fanoušků. Celková návštěva festivalu činila kolem 1 000 lidí.

 Podle jednoho z organizátorů Jaroslava Judase měla podle původního předpokladu denní návštěvnost činit několik tisíc lidí. „Měl to být první ročník, ale začít tak velkým festivalem bylo zřejmě velké sousto,“ uvedl Judas. Prodělek odhadl na několik milionů korun.

„Hlavní příčinou nezdaru bylo zřejmě počasí, ale přes velkou snahu pořadatelů selhala i řada dalších faktorů,“ dodal dramaturg festivalu Radek Laurin. Organizátoři předem lákali na vystoupení stovek hudebních skupin, desítek divadelních souborů z oblasti pohybového a alternativního divadla, multimediálních umělců a dalších. Součástí festivalu měl být taneční stan, sportovní aréna, workshopy, umělecké dílny nebo módní přehlídky.

Na začátku července přilákal areál v Hradci Králové přes 20.000 lidí na čtrnáctý ročník festivalu Rock for People. Od 22. do 24. srpna se má na letišti konat další velká akce - hudební Hip Hop Kemp.