Série koncertů se uskuteční v historické Rezidenci

Nové Hrady - Sérii koncertů v jihočeských Nových Hradech nazvanou Kulturní léto bude hostit nově zrekonstruovaná Rezidence. Na přelomu července a srpna proběhne série koncertů vážné hudby, swingu i jazzu. V programech sedmi hudebních večerů ale převažují odlehčené žánry.

Jeden z koncertů Kulturního léta bude zároveň součástí Hudebních slavností Emy Destinnové. Společnost Rezidence, která vlastní nově zrekonstruovanou památku, tak chce využít historického prostředí pořádajícího objektu.

Zbytek koncertů bude zasvěcen swingu a jazzu. Série sedmi hudebních večerů začne 27. července a skončí 29. srpna. Vystoupí například rytmická sekce big bandu Metroklub, kapely Rosa Bad, Dixi Old Boys a ve spolupráci se Základní uměleckou školou v Trhových Svinech zazní také irská a finská hudba v podání mladých muzikantů.

Rezidence na východní straně novohradského náměstí je rozlehlým komplexem historických budov. Památkáři tam objevili unikátní rokokové malby a fresky i krajinné motivy, které zdobí hlavní sál i mnoho menších místností.