Režisér Houška natáčí hororový snímek Labyrint

Praha - Režisér a scénárista Tomáš Houška točí svůj celovečerní debut, napínavý snímek Labyrint s Lucií Vondráčkovou v hlavní roli. Film, který se převážně odehrává v temných sklepeních a podzemí bude mít premiéru příští rok v lednu.

Tvůrci slibují, že na diváky nečekají žádná klišé s duchařskou tématikou, všechno prý dopadne úplně jinak. Režie Tomáše Houšky se odehrává pod heslem: „Neznáš strach, dokud jsi nevstoupil do labyrintu.“

Lucie Vondráčková, coby Renata, nedostudovaná novinářka se se svou argentinskou spolubydlící vydává na pátrání, které ji zavede hluboko do podzemí. V jejich domě se totiž dějí zvláštní věci. „Máme večírek a jedna holka zmizí a nevíme, co se stalo,“ popisuje zápletku herečka Mary Coronado, která ztvární roli Kiary.

Film má vzniknout během pouhých třiadvaceti dnů. Točí se v Praze, ale hlavně ve Znojemských sklepích, s použitím nestandardní kamery i světla. „Způsob natáčení vyplývá z charakteru podzemí. Představa, že si do sklepů nataháme filmová světla, je téměř nereálná. Budeme točit baterky, čelovky, vlastně herci si světlo budou vytvářet sami,“ nastínil scénárista a režisér Tomáš Houška.

Labyrint je žánr, který se v Českém filmu v posledních letech moc neobjevuje. Jde o temný příběh s hororovými prvky. „Bavil mě třeba film Záhada Blair Witch, vždycky jsem si přála něco takového natočit, něco ryzího dokumentárního, syrového. Myslím, že na tom teď pracujeme,“ dodala představitelka hlavní role Renaty Lucie Vondráčková.

V dalších filmových rolích se představí Jan Zadražil nebo Martin Brožek. Rozpočet filmu počítá s patnácti až sedmnácti miliony korun.