AC/DC připravuje po osmi letech světové turné

Sydney - Legendární australská hardrocková skupina AC/DC v říjnu vyjede po osmi letech na osmnáctiměsíční světové turné. Hodlá na něm propagovat své nové studiové album, které vyjde krátce předtím. Místa koncertů zatím nebyla uvedena.

Další hádankou je i název nového alba, ale prý na něm budou ještě tvrdší riffy než na předchozím. Naposled vydala skupina AC/DC v roce 2000 titul Stiff Upper Lip. V následujícím roce koncertovali legendární australští rockeři na pražském Strahově. V roce 2003 byli v New Yorku uvedeni to rokenrolové síně slávy.

Skupinu AC/DC, jejíž název je označením střídavého a stejnosměrného elektrického proudu, založili v roce 1973 v Sydney bratři Angus a Malcolm Youngovi. Do rockové historie se kapela zapsala takovými hity Highway To Hell, Let There Be Rock nebo Whole Lotta Rosie.

AC/DC prodali po celém světě na 150 milionů alb. Deska Back In Black z roku 1980 je se 42 miliony prodaných kopií druhým neprodávanějším albem historie po albu Thriller někdejšího krále popu Michaela Jacksona.