Hotel na Malé Straně láká na retro design

Praha - Design minulého století v posledních letech slaví návrat. Jeho barevnost a tvary si získávají čím dál víc lidí. Výrobci teď oprašují staré produkty od známých designérů a znovu je posílají do výroby.

Na retro design vzpomínají pamětníci, ale láká i mladou generaci. Jednoduchost nábytku a doplňků z padesátých nebo šedesátých let se v různých vlnách a obměnách vrací už několik let. Ve světě zažívají boom i designové hotely. Praha může nabídnout v tomto směru raritu. Nedávno otevřený malostranský hotel láká na původní design světoznámých tvůrců. Architekt Jaromír Pizinger strávil víc než rok hledáním originálů na aukcích a po bazarech: „Posbíral jsem to přinejmenším z celé Evropy a dokonce jeden kousek je z Nového Zélandu,“ vysvětluje.

Manažer hotelu Jaroslav Tibitanzl dodává: „Máme trošičku větší nároky na náš personál, protože oproti normálním hotelům naši zaměstnanci musí vědět něco o designu.“ Hosté mají možnost posedět si v originálu od George Nelsona nebo Luigiho Colaniho. Dohromady je tu stopětadvacet kusů nábytku a bytových doplňků.