Sázavafest v Kácově po půlnoci rozezpívali němečtí Camouflage

Kácov (Kutnohorsko) - Vystoupení známé německé elektronické formace Camouflage dnes po půlnoci roztancovalo několik tisíc účastníků festivalu O2 Sázavafest v Kácově na Kutnohorsku. Německá čtveřice, přirovnávaná svým stylem hudby i image ke slavným Depeche Mode, v České republice vystoupila podruhé.

„Poprvé v Čechách hrajeme na festivalu, takže nevíme, co od toho můžeme očekávat. Budeme mít trošku trému,“ řekl před vystoupením novinářům člen kapely Heiko Maile.

Camouflage jsou ve své vlasti považováni za velké hudební hvězdy. Jejich úspěchu přesáhl i hranice Německa. V roce 2006 vydali své zatím poslední album Relocated. Posluchačům nabídli i starší písně, takže z potemnělého jeviště v závěru koncertu zazněly i jejich největší hity Love Is A Shield a The Great Commandment, které si část publika zazpívala s sebou.

„Cítím se tady jako na diskotéce v roce 1983,“ charakterizoval atmosféru koncertu Camouflage jeden z návštěvníků.

Festival nad ránem zakončí vystoupení Sister Bliss, členky taneční kapely Faithless, které bylo pro velký zájem diváků přesunuto z vedlejší na hlavní scénu.

Z dalších zahraničních hostů se představili například jedni ze zakladatelů žánru ska jamajští The Skatalites, kteří roztancovali početné publikum. Tuzemskou hudební scénu s úspěchem reprezentoval mimo jiné Kryštof. Na akustické scéně Balbínka byl tak velký zájem o vystoupení bratrů Ebenů, že se všichni zájemci ani nevešli do stanu. Zaujali také Skyline s novou zpěvačkou Markou Rybin. Ukázky ze svých knih dnes za velké pozornosti publika představil spisovatel Michael Viewegh.

V průběhu tří dnů se v Kácově na šesti hudebních scénách vystoupilo přes 200 účinkujících. Páteční program sledovalo podle pořadatelů 12.000 posluchačů, dnes přibyly další 3000 návštěvníků, takže se na 8. ročníku Sázavafestu podařilo vyrovnat loňskou rekordní návštěvu zhruba 15.000 lidí.

Mluvčí kutnohorské policie Daniel Votroubek ČTK řekl, že vzhledem k rozsahu akce a počtu účastníků nelze absolutně zabránit páchání protiprávní činnosti. Od začátku festivalu policie zaznamenala několik přestupků a trestných činů, nejčastěji šlo o krádeže ve stanech. Krádeží, u nichž škoda přesáhla 5000 korun, však nebylo víc než deset, uvedl mluvčí.

Vydáno pod