Největším lákadlem 12. ročníku Summer of Love budou britští Stereo MCs

Pardubice - V sobotu se na pardubickém dostihovém závodišti koná již 12. ročník festivalu taneční hudby Summer of Love. Na šesti až sedmi pódiích se představí přes 80 účinkujících. Populární akce se letos ponese ve znamení hesla Closer To Your Heart. Zřejmě největší hvězdou bude britské uskupení Stereo MCs.

Stereo MCs mají kořeny již v polovině 80. let, kdy se potkali Rob Birch a Nick Hallam. Během následujících let se jim podařilo vytvořit věrohodný londýnský hip-hop a zároveň svým potenciálem přitáhnout davy. Po jejich úspěšném albu Connected z roku 1992 se zařadili po bok hudebních ikon, jakými jsou například U2 či Happy Mondays.

Po čtyřech letech se na Summer Of Love vrací Američan Isaiah Major aka DJ Rush, jehož tvrdý styl techna láká desetitisíce fanoušků ve světě i v Česku. V dnešní době je považován za nejžádanějšího techno DJe.

Pozvání na nejpopulárnější český taneční festival dále přijali například německý producent a DJ Gregor Tresher, Vladimir 518, Apparat, Michael Burian, Renato Cohen, Roman Rai, DJ Loutka, Ed Rush a mnoho dalších.

Vystoupí i DJ Fidelity Kastrow, která hraje směsici elektronické hudby, techna a ráda míchá různé žánry. S tvrdším technem vystoupí Space DJz. Ti patří k průkopníkům techna nejen na britské scéně. Do Česka jezdí už dlouho a je to pro ně už téměř rodinná záležitost. „Líbí se nám ta rodinná atmosféra,“ vysvětlují. Zájem fanoušků rok od roku roste. Loni jich bylo už 10 000.