Summer of love začne kvůli dešti později

Pardubice - Začátek festivalu Summer of love komplikuje počasí, neboť od rána vydatně prší. Start akce se proto přesunul až na 18. hodinu večerní a organizátoři zatím štěrkem zasypávají vzniklé kaluže. "Kolem páté hodiny by mělo přestat pršet nebo zůstat jen mrholení a v noci by to mělo být úplně bez deště," uvedl organizátor festivalu Aleš Bleha.

Na 12. ročníku festivalu taneční hudby Summer of love by se mělo představit téměř 80 účinkujících na devíti pódiích v areálu pardubického dostihového závodiště. Největším lákadlem je koncertní show legendární skupiny Stereo MCs, dále vystoupí berlínští M.A.N.D.Y., Apparata a ranní set s východem slunce zahraje DJ Rush.

V odpoledních hodinách proběhla v areálu konference Safer party o zneužívání drog na tanečních parties. Během noci má být tanečníkům k dispozici prevenční stan Safer party s občerstvením, špunty do uší či kondomy. Hejtman Pardubického kraje Ivo Toman bude navíc prý osobně mladým lidem nabízet vitamínové tablety jako alternativu drog.

V minulých letech se počet účastníků akce pohyboval zhruba od 10 do 15 tisíc lidí. Zatímco loni se kvůli tanečnímu festivalu uzavřel silniční obchvat, letos uzavírky nebudou. Parkování zajistil pořadatel v blízkosti areálu.