V Hradci Králové bude kempovat hip hop

Hradec Králové - Již po osmé se na letiště v Hradci Králové na konec srpna sjedou milovníci hip hopu a přidružených hudebních žánrů. Od 22. do 24. srpna se zde bude konat letošní ročník stále populárnějšího Hip Hop Kempu. Návštěvníkům nabídne deset pódií, na nichž během víkendu vystoupí mnoho desítek dýdžejů, raperů nebo betboxerů. Hlavní hvězdou festivalu bude americká formace The Roots.

"Letošní ročník je programově bohatší. Hip hop je dnes tak rozsáhlý, že má spoustu podžánrů a my se je všechny snažíme obsáhnout," informoval organizátor festivalu Radek Maliník. Každá odnož i období vývoje hip hopu proto dostane vlastní prostor i scénu. Jedna z nich, což je specifikem tohoto ročníku, bude určená pouze ženským interpretkám.

Třešnička na dortu? The Roots 

Hlavní hvězdou festivalu ovšem zůstávají The Roots. Jejich účast chápe Maliník jako naplnění dlouholetých snah. „Roots je kapela, o kterou jsme usilovali čtyři roky. Po třetím ročníku jsme si říkali, že to je spíš takový sen, který se nám nepodaří uskutečnit. Letos se stal skutečností, takže jsme samozřejmě rádi,“ informoval Maliník. The Roots jsou hlavním lákadlem a jako pomyslný bonbónek festivalu vystoupí na závěr v neděli vpodvečer na hlavním pódiu.

Význam celé akce ve svém komentáři dokresluje rovněž vystupující slovenský hudebník VEC: „V 90. letech, kdy jsem začínal, akce jako Hip Hop Kemp nebyly. Konaly se jen malé akce soustředěné do klubů a menších prostor. Hip Hop Kemp je proto splněný sen fanoušků, organizátorů i interpretů.“

Návštěvníci festivalu budou moct využít na čtyři desítky sprch s teplou vodou, na rozmary počasí jsou organizátoři připraveni gumovými plochami, které se v případě deště rozmístí na zablácené prostory. Před hlukem bude obyvatele v okolí chránit protihlukový val.