Český národní symfonický orchestr koncertuje v Austrálii s Bocellim

Sydney - Český Národní symfonický orchestr odehrál v neděli večer třetí koncert svého turné po Austrálii a po Novém Zélandu. Doprovází na něm italského tenoristu Andreu Bocelliho. Podle vedoucího kulturní rubriky zpravodajství ČT Otakara Svobody, který je momentálně se symfoniky v Austrálii, obecenstvo doslova šílelo.

Australané Bocelliho milují a na koncert do sportovní haly v Sydney jich přišlo na dvacet tisíc. Do slavné opery by se lidé, kteří na koncert přišli, rozhodně nevešli.

Současné turné českých symfoniků se od jiných zahraničních turné liší hlavně tím, že tu hudební těleso jako celek koncertuje poprvé. Turné začalo v novozélandském Aucklandu, pokračovalo v  Brisbane, už v Austrálii, v neděli je zastávka v Sydney, pak je na řadě Melbourne a na závěr Perth.

První půlka programu je sestavena ze známých operních árií, které italský nevidomý tenor snaživě přednáší a orchestr precizně doprovází. Občas přizve Andrea na pódium kolegy z jiných hlasových a často i žánrových oborů, a to jsou potom krásné duety. Blog Otakara Svobody, kde o koncertní šňůře píše podrobněji, najdete zde.

Vydáno pod