Madonna se řítí na Berlín

Praha - Svým propracovaným vystoupením hodlá dnes královna ženského popu Madonna šokovat Berlíňany. Turné s názvem Sticky and Sweet zahájila již v sobotu v britském Cardiffu. Dnešní exhibice je první z trojice německých koncertů a všichni jsou zvědaví, s jakou provokací přijde Madonna tentokrát.

Během koncertu ve velšském Cardiffu se totiž Madonna opřela do amerického prezidentského kandidáta Johna McCaina, když jej nepřímo přirovnala k Adolfu Hitlerovi. Na plátně se před několika tisícovkami diváků objevily sugestivní záběry hladomoru, válek či symboly globálního oteplování. Témata přitom doprovázely fotky německého nacistického diktátora nebo kontroverzního zimbabwského prezidenta Roberta Mugabeho. Po nich následovala podobizna McCaina.

Němci jsou ale velmi citliví na cokoliv, co s Hitlerem souvisí. „Je otázkou, zda Madonna bude v Německu taktnější, než jak to udělala v Británii,“ uvedla zpravodajka ČT z Berlína Hana Scharffová.

Madonna si na velkolepých vystoupeních velmi zakládá. Na turné ji bude doprovázet 18 kamionů, obsah zpěvaččiných kufrů pak přibližuje tabulka.

Ve svých 35 kufrech královna popu veze

  • 200 líčidel
  • 120 pudřenek
  • 100 párů retro punčoch
  • 10 kufrů s léky
  • 2 trampolíny
  • 3500 kostýmů

Berlínská show se bude konat na olympijském stadionu, kde se Madonna může předvádět na šedesátimetrovém pódiu s molem o délce třiceti metrů. Zde budou kromě zpěvačky řádit i její tanečníci. Prozatím není jasné, čím popová diva překvapí. Madonnino turné zahrnuje celkem 49 zastávek nejen v Evropě, ale také v Severní a Jižní Americe.

Vydáno pod