Ženská, pro kterou bych vraždil, leží na českých pultech

Praha - Druhý díl ze sedmi kultovního komiksu Sin City Franka Millera se objevil na pultech českých knihkupectví. Pod názvem Ženská, pro kterou bych vraždil ho mohou čtenáři koupit v pevné vazbě, která je o něco finančně náročnější, anebo v levnější brožované verzi. Druhé vydání se chystá postupně u všech sedmi dílů. Inspirované jsou novou americkou edicí.

I ve druhém díle se čtenáři setkají se známými postavami - hlavním hrdinou Dwightem McCarthym, jeho láskou Avou nebo Marvem, který kvůli své vyvolené nakonec zemřel. Všech sedm dílů Sin City v Česku už vyšlo, první z nich v roce 1999 jako první česky psaný knižní komiks. Hned se stal bestsellerem.

Nové vydání slibuje lepší překlad a propracovanější obrázky. Inspirací byl krok amerických vydavatelů. „Ve Spojených státech vyšla nová edice, nově graficky upravená od výtvarníka Chipa Kidda. Všech sedm dílů má jednotný styl,“ potvrzuje Martin Trojan z nakladatelství Comics centrum.

Frank Miller vymyslel Sin City - fiktivní americké městečko, které ovládají luxusní prostitutky a zkorumpovaní policisté - v roce 1991. Sin City se dostalo i na filmové plátno. Kombinace propracovaných příběhů a orginální grafiky z něj dělá komiks, který boří mýty o obrázkových časopisech pro pubertální čtenáře.