Babí léto v Bohnicích: Hudbou a divadlem k duševnímu zdraví

Praha - Po devatenácté se v areálu Psychiatrické léčebny Bohnice zítra uskuteční festival Babí léto, oproti loňsku s jednou scénou s alternativní hudbou navíc. Program - jako tradičně - nabídne vedle koncertů a divadelních představení i spoustu doprovodných akcí: výtvarné dílny nebo šachové turnaje.

"Nejsme žádným festivalem pro tisícihlavé davy, ale místem k setkání a zamyšlení se nad sebou samým a svým zdravím," uvedl předseda pořádajícího sdružení Unijazz Čestmír Huňát. Přehlídka se koná v rámci Týdnů pro duševní zdraví.

Cílem Babího léta je pomocí umění a her odstraňovat bariéry mezi zdravými a zdravotně postiženými lidmi. Návštěvníci budou mít možnost seznámit se i s činností bohnické léčebny.

  • kdy: 13. září 2008 od 13:00
  • hudba: Už jsme doma, SM Lomoz, Foolk, Agáve 9 a Jiří Bílý & Band, alternativní a undergroundové formace jako Torze Postižené oblasti, Zabloudila, Mahaut či Ruinu atd.
  • divadlo: Ježek a čížek, Divadlo v okovech, Lachtaní divadlo Honzy Kovaříka atd.
  • program a další informace: www.unijazz.cz

Vedle koncertů a divadelních představení se mohou návštěvníci zabavit například u deskových her, střelbou z kuše, výrobou šperků nebo navštívit keltskou vesničku. V rámci festivalu proběhne pátý ročník mezinárodního festivalu bezdomoveckých divadel Hic Sunt Leones.