Mišík představil své narozeninové dvojalbum a DVD

Praha - Zpěvák Vladimír Mišík a jeho spoluhráči z kapely Etc… představili dnes v pražském Paláci Akropolis svým příznivcům nedávno vydané nové dvojalbum a sadu se dvěma DVD. Vyšel na nich záznam jeho loňského koncertu z Divadla Archa, na němž společně s řadou hostů oslavil své šedesátiny. Na scéně se tehdy vystřídalo pětadvacet kapel a zpěváků, v jejichž podání zazněly zejména písně právě z Mišíkova repertoáru.

Někteří z loňských hostů vystoupili i v úvodu dnešního večera. Program postupně zahájili písničkář Vladimír Merta, kapela November 2nd a zpěvák Roman Dragoun. Po Vlastimilu Třešňákovi a Františku Segradovi na scénu nastoupila hlavní hvězda večera.

Mišík, jehož dlouhodobě sužují zdravotní obtíže, koncert absolvoval vsedě na stoličce. Podobně jako na dvojalbu publiku zahrál písně ze všech období své letité kariéry, na některé písně si pozval další hosty. Písničku Za vodou přišel zazpívat autor hudby a bývalý kytarista Etc… Stanislav Kubeš, jemuž na saxofon sekundoval David Eben. Do slavného hitu Variace na renesanční téma přišel zase houslistovi Janu Hrubému pomoci jeho kolega z Čechomoru Karel Holas.

„Autoři CD i DVD vysekli jejich vydáním Vláďovi velkou poklonu. Nevím o tom, že by v historii české pop music vyšlo něco srovnatelného,“ řekl hudební publicista Ondřej Bezr, který je autorem knižního rozhovoru s Mišíkem nazvaném Letní rozhovor. Projekt je podle jeho názoru českou obdobou podobného koncertu, který počátkem 90. let v USA věnovaly největší hvězdy světového hudebního nebe Bobu Dylanovi.

„Mišík je člověk, u něhož žádná z jeho desek nepadla nikdy co se týče textů, zpěvu i interpretace pod nadprůměr,“ míní Bezr. Na Mišíkovi mu imponuje i to, že za svými posluchači jezdí i přes velké zdravotní obtíže. „Pro něj je hraní droga, naprostá potřeba. I v dobách, kdy se pohyboval jenom o berlích nebo na vozíčku, měl pořád potřebu jezdit a koncertovat, protože v tom je jeho život,“ dodal Bezr.

Vydáno pod