Antigona v Divadle v Dlouhé: Antické drama jako rocková opera

Praha – O víkendu se v Divadle v Dlouhé odehraje světová premiéra divadelní verze rockové opery Antigona. Její převedení na jevištní prkna navázalo na úspěšné koncerty – premiéru měly v prosinci 2006. "Bude opět živě hrané," říká o chystaném představení Pavla Forest, která je společně s Milanem Steigerwaldem jeho autorkou.

„Z hlubin bájného starověku se vynořuje příběh, který vykazuje nápadné podobenství s příběhy naší doby,“ lákají do divadla pořadatelé. Přepracovaný starobylý příběh o vzdorné a emancipované Antigoně měl ve své koncertní podobě velký úspěch. Nemalou zásluhu na něm měli i účinkující a většina z nich se objeví i v chystaném divadelním nastudování.

Premiéra:

  • 19. září, 20. září a 21. září
  • Vždy od 19:00

Operní pěvkyni Evu Urbanovou bude ale vzhledem k její pracovní vytíženosti alternovat v roli Bohyně osudu slovenská sopranistka Lívia Vénosová, která působí v pražském Národním divadle. Z operního světa vystupuje v představení také Petr Opava jako bůh Hádes.

O hudební doprovod se postará živá kapela, smyčcové kvarteto Symfonického orchestru hl. města Prahy a Sbor pražských rockerů, který tvoří převážně studenti Ježkovy konzervatoře.

Vydáno pod