Iggy Pop a The Stooges na pražském koncertě řádili

Praha - Americký rocker Iggy Pop předvedl na sobotním koncertě ve sportovní hale pražské Sparty energickou smršť. Na hodinu a čtvrt trvající show se starými hity i novými písněmi přišlo podle pořadatelů přes pět tisíc návštěvníků.Iggy Pop přijel do České republiky koncertovat už několikrát. Zřejmě ale poprvé a možná i naposled ho včera bylo možné vidět s The Stooges, s nimiž vystupoval koncem 60. a na začátku 70. let. K rozpadu přispělo mimo jiné Iggyho bouřlivé období alkoholové a drogové závislosti. Na scénu se společně vrátili před pěti lety v obnovené sestavě.

Na pražském koncertě zazněly jejich největší společné hity, jako například I Wanna Be Your Dog z debutové desky The Stooges z roku 1969, Search and Destroy či píseň "1970", známá pod jménem I Feel Alright. Nechyběla ale ani píseň My Idea of Fun z loňské desky The Weirdness vydané po znovuobnovení kapely.

Na podiu během koncertu Iggy opravdu řádil. Do půl pasu svlečený tančil, skákal, běhal a dělal piruety. Při jedné písni pozval na podium asi patnáct fanoušků. Často také zpíval v těsné blízkosti návštěvníků, s nimiž si podával a tiskl ruce.