Prague Sessions 2008 – taneční party až do rána

Praha - Devítihodinový taneční maratón otevřel v O2 Areně DJ Tocadisco. Po roce se do Čech vrátil německý DJ a producent - Paul van Dyk, který byl vrcholem večera. Tentokrát se zcela novým konceptem. Během vystoupení představil živě, ve více než hodinovém bloku, své nejznámější skladby. Doprovázela ho tříčlenná kapela a čtyři zpěváci.

Elektronickou hudbu umělce, který je údajně nejpřitažlivějším dýdžejem planety, doplnil například bubeník Flo Dauner z německé hiphopové kapely Die Fantastischen Vier, britská skupina Vega 4 či americká zpěvačka Ashley Tomberlinová. Dyka, který hraje na několik hudebních nástrojů, prý živé hraní velice baví. Kromě živých vystoupení se umělec věnuje také skládání hudby pro reklamní kampaně či filmy.

Jako předskokana si Dyk vybral českého dýdžeje Michaela Buriana. Nejúspěšnější domácí DJ zopakoval originální část svého vystoupení z pražské Sensation, O2 Arenou znovu zněla Vltava.

Krátce po půlnoci se za mixážním pultem objevila hlavní hvězda večera - Paul van Dyk. Exkluzivní set, který trval 2,5 hodiny vystřídal živým koncertem. Zazněly jak staré hity, tak i songy z posledního alba. „Hrát s lidmi, kteří mi pomáhají dát dohromady album a pak ho tady prezentují je úžasné. A hrajeme jak klasické hity, tak i ty nejnovější,“ řekl Paul van Dyk.

Dýdžej a hudební producent Paul van Dyk, který v prosinci oslaví sedmatřicáté narozeniny, vyrostl v komunistické východní části Berlína. Talentovaný hudebník se přesto dostal k západní hudbě, ze které ho zaujala mimo jiné britská rocková kapela The Smiths. Dyk, který si své první živé vystoupení odbyl v Německu v roce 1991, vydal za svou kariéru osm alb a získal řadu ocenění. V roce 2005 se například stal podle ankety DJMag nejlepším dýdžejem světa.

Závěr Prague Sessions 2008 patřil dalšímu umělci z Německa, který si říká Alex M.O.R.P.H. Další hvězdy taneční scény se v Praze představí osmého listopadu. Na největší domácí halové taneční party Transmission své umění mimo jiné představí Ferry Corsten, Giuseppe Ottaviani nebo Rank1.