Lucie Bílá vyměnila Němcovou za Carmen

Praha - Zpěvačka Lucie Bílá z niterné a intelektuální Němcové, kterou hraje v divadle Ta Fantastika, plynně přechází v živočišnou Carmen, která bude mít 2. říijna premiéru v Hudebním divadle Karlín. Inscenátoři muzikálu na slavné téma slibují velkolepou show, v níž hraje důležitou roli cirkusové prostředí, vystupovat budou prý i lvi, velbloud, lama a had.

Muzikál Carmen nabídne energické taneční kreace, cirkusová čísla i vystoupení kouzelníků. V hlavní roli se pod vedením amerického režiséra Gabriela Barreho představí Lucie Bílá, jejíž divadlo Ta Fantastika je koprodukčním partnerem projektu. Spolu s Bílou, kterou oslovili tvůrci, se na jevišti objeví také její manžel Václav Bárta. Na rozdíl od ní si ale prý musel projít konkurzem.

„Je to o ženě, která touží po lásce, přitom tu lásku rozdává a vlastně pro lásku i odejde. Nechci prozrazovat konec, ale musím říct, že v každé hře umírám, někdy na začátku někdy na konci, ale v podstatě vždycky,“ říká ke své nové roli Lucie Bílá.

Autorem libreta je Norman Allen. Jeho dílo se odehrává v současnosti a novelou francouzského prozaika Prospera Mériméeho se pouze inspiroval. Na rozdíl od originálu 'moderní verze' prý není tak tragická. „Výprava muzikálu je vynikající, je mnohem větší, než co si může dovolit běžná produkce na Broadwayi,“ upozorňuje režisér inscenace Gabriel Barre. Autorka scény i kostýmů Andrea Bartha ho doplňuje: „Scéna se změní celkem pětašedesátkrát. Po technické stránce jde o velmi náročné představení, které si vyžádalo speciální choreografii.“ Tu vytvořil Pavel Strouhal. Hudební nastudování měl na starosti Ota Balage.

Hudbu, která je podle tvůrců směsicí populární, divadelní a vážné hudby, napsal Frank Wildhorn. Právě on prý přišel s nápadem napsat pro karlínské divadlo původní muzikál. Byl totiž spokojený s pražským uvedením jeho muzikálu Jekyll & Hyde v tomto prostoru.

  • Lucie Bílá v titulní roli autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/5/427/42664.jpg
  • Carmen autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/5/427/42668.jpg