Nekonformní filmový režisér Michael Moore opět provokuje

Los Angeles - Dokumentarista Michael Moore, který ve svých snímcích otevřeně provokuje důsledným subjektivním přístupem k obecným tématům, uveřejnil svůj nejnovější dokumentární snímek na internetu. Film s názvem Slacker Uprising (Vzpoura flákačů) dokumentuje Mooreovu cestu po amerických státech během prezidentských voleb v roce 2004.

„Celý snímek je dárek pro mé fanoušky,“ řekl o filmu autor. „Jediný zisk, ve který všichni z nás doufají, je co největší počet mladých voličů u listopadových voleb, aby zachránili tuto zemi před dalšími čtyřmi roky vlády Republikánů,“ dodal filmař.

Moore, který se pyšní přízvisky 'velký bílý tlusťoch‘ nebo 'nafouknutý balón‘ před lety proslul jako provokativní režisér snímků např. Bowling for Columbine z roku 2002, jež na pozadí masakru v Columbine mapuje zájem o zbraně, popisuje stále sílící agresivitu a manipulaci s médii, a který byl oceněn Oskarem nebo SiCKO o americkém zdravotnictví či Fahrenheit 9/11 vyznívající nepokrytě proti prezidentovi USA G. W. Bushovi.

Moor je také znám jako zdatný propagátor svého díla a protože snímkem Slacker Uprising (Vzpoura flákačů) chce oslovit co nejširší veřejnost, rozhodl se ho dát na internet k volnému stažení.