Autorka Sexu ve městě je zpátky

New York - Americká spisovatelka Candace Bushnellová vydala další román a píše nový seriál. Slávu jí přinesla první kniha, která stála na začátku úspěšného seriálu Sex ve městě. Od té doby napsala další tři romány a teď přichází s novinkou nazvanou One Fifth Avenue.

Román je znovu zasazený do New Yorku a je inspirovaný skutečnou newyorskou adresou. One Fifth Avenue je adresa luxusního domu na Manhattanu, který je jedním z magickým míst a vysněnou adresou mnoha Američanů. Žijí v něm převážně umělci, herci nebo rockové hvězdy a bydlet by v něm podle svých slov chtěla i samotná autorka románu: „Je to luxusní budova zvučného jména a leží v samotném centru Manhattanu, co víc si můžete přát, přestěhovala bych se tam hned,“ řekla Bushnellová pro USA Today´s.

Hlavní postavou opět New York

Znovu…

…se budou utrácet velké peníze za drahé róby, opět se budou řešit výhodná manželství, a kniha tak přitáhne především čtenářky.

New York v očích Candace Bushnellové je pořád velkoměstem, ve kterém se shlukují lidé toužící po úspěchu, po uznání a bohatství. A takoví jsou i hrdinové nového románu, které spojuje stejná střecha nad hlavou a stejná přání. Autorka líčí ve čtyřsetstránkové knize charaktery dvacítky Newyorčanů různých povolání, pro které je hlavním cílem v životě stoupání po pomyslném žebříku společenského uznání.  

Podle některých kritiků nedokázala žádná další kniha Bushnellové navázat na úspěch a její otevřený styl psaní, se kterým přišla v roce 1997, když vydala své sloupky pod názvem Sex ve městě. Čtenáři jí ale zůstávají věrní a oceňují hlavně věrohodnost textu. I když jsou příběhy smyšlené, mnoho čtenářů se v jejich postavách vidí. Je to hlavně zachycením atmosféry New Yorku, říkají příznivci spisovatelky. „New York je město, kam přicházejí ambiciozní lidé. Takoví, kteří přesně vědí, co od života chtějí. Chtějí lásku, uznání a štěstí. A takové postavy žijí všude kolem mě. Postavy pro mé knihy pak vznikají velmi jednoduše. I když jsou vymyšlené, jsou odrazem desítky Newyorčanů. Já je jenom pozoruju, a potom o nich píšu,“ komentuje svojí práci autorka.

Další seriál - tentokrát o Carrie juniorce

Že je práce Candace Bushnellové, která letos oslaví padesátku, stále žádaná, dokazuje i chystaný seriál, který má znovu vrátit na obrazovku životní „story“ Carrie Bradshawové. Nepůjde ale o návrat Sexu ve městě. Seriál s pracovním názvem Carriin deníček má totiž zachytit roky dospívání pozdější ikony, kterou ztvárnila Sarah Jessica Parker. Kdo bude hrát Carrie puberťačku, se zatím neví.