Německý rapper Bushido si na novou desku přizval Karla Gotta

Berlín - Německý rapper Bushido a několikanásobný Český slavík Karel Gott spolu natočili píseň Forever Young. Předělávka slavného hitu německé skupiny Alphaville se objeví na Bushidově nové desce Heavy Metal Playback pod názvem Für immer jung.

Přestože Gott píseň o tom, že chce „být stále mlád“, zpíval už v české coververzi, tentokrát se pustil do jednoho z největších experimentů své kariéry. Píseň s Bushidem nazpíval už v první polovině září v mnichovském studiu a výsledek fanoušci uslyší 10. října, kdy se deska objeví na trhu. Ve stejný den by se měl k písni natáčet i videoklip.

Kontroverzní rapper tuniského původu si ke spolupráci na svém osmém albu přizval i další rapující kolegy, jako jsou Chakuza, Kay One, Nyze či Summer Cem. Nečekaným hostem na albu je i mladý televizní bavič Oliver Pocher. Karel Gott, proslavený v Německu hlavně písní Biene Maja (Včelka Mája) ze známého kresleného seriálu, je však jméno úplně z jiného světa.

Devětašedesátiletý zpěvák má v Německu spoustu fanynek a stále je tam zván. V nejbližší době by měl vystoupit například v televizní show Willkommen bei Carmen Nebel. V tuzemsku má zase 9. října premiéru nový film Jana Hřebejka s názvem Nestyda, kde si Gott zahrál jednu z vedlejších rolí. Diváky už několik týdnů láká do kina ve foršpanu.

Jednadvacetiletého Bushida provází pověst skandalisty. Některé jeho texty jsou prý příliš sexistické, spekulovalo se dokonce o jeho kontaktech s podsvětím. Bushido měl také problémy se zákonem, když před třemi lety v rakouském Linci spolu se svými bodyguardy fyzicky napadl devatenáctiletého mladíka. Po patnáctidenním pobytu v cele byl propuštěn na kauci.