Designblok, přehlídka nekonvenčních nápadů českých designérů záčíná

Praha - Jubilejní desátý ročník přehlídky designu Designblok 2008 začíná dnes. Centrem veškerého dění, které pořadatelé na celý týden připravili, budou studia Corso v Karlíně a nově otevřený Dox v Holešovicích. Třetím bodem je Staré Město, kam se mohou lidé přijít podívat přímo do butiků návrhářů či do studií designérů.

„Deset let existence dnů designu v Praze je důvod k oslavě. Výročí jsme oslavili mimořádně kvalitním programem. Kromě Alfreda Häberliho, čestného hosta tohoto ročníku, přivítá Designblok téměř dvacítku dalších významných zahraničních hostů. Prim ale budou hrát tradičně čeští designéři,“ říká k přehlídce ředitelka Designbloku Jana Zielinski.

Designblok 2008:

Jedná se o prestižní výběr nejlepších showroomů v Praze, designérů, galerií a módních návrhářů.

V pražských čtvrtích, hlavně pak v zónách Holešovice, Karlín a Staré a Nové Město se odehraje mnoho akcí, prezentací, přednášek, koktejlů a dalších událostí, které ke každoroční žni designu patří. Před deseti lety se Designbloku zúčastnilo 14 účastníků. Letos je jich 202. „K jubileu jsme připravili dárek pro módymilovné návštěvníky. Je jím launch nové části Designbloku - Designblok Fashion Week, kterého se zúčastní 33 nejlepších českých módních tvůrců. Na těch šest dní, co bude Designblok trvat, se opravdu těším,“ dodává Zielinski. Vrcholnou českou módu představí pořadatelé na dvou desítkách přehlídek. Návštěvníci si budou moci některé modely zakoupit.

Vydáno pod