Válka Roseových vypukne v Divadle Na Jezerce

Praha - Předlohou divadelní hry Válka Roseových s podtitulem Domov, sladký domov… je novela světoznámého amerického autora Warrena Adlera, podle níž byl natočen i kultovní film. Divadelní podoba této mrazivé komedie se dočkala české premiéry 9. října v Divadle Na Jezerce. V režii Ondřeje Sokola, který režíroval divácky úspěšné hry jako Zahraj to znovu, Same a Prokletí nefritového škorpióna, hrají ústřední dvojici Bára Kodetová a Michal Dlouhý.

Principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský:

„Válka Roseových je velkou příležitostí pro herce. A pro diváky přitažlivým a zajímavým titulem. Je to příběh, který má stále co říct. Téma je vzrušující a bohužel, zřejmě věčné.“

„Je to příběh o rozchodu a také o tom, kam až může dojít vztah dvou lidí. Nic z toho, co se ve Válce Roseových odehrává, není nemožné v běžném životě. Na rozdíl od filmu, kde vystupuje jeden právník, jsou v divadelní hře advokáti dva. Příběh ukazuje, že takový rozvod se stává hlavně dílem právníků,“ říká režisér Ondřej Sokol, který je také úspěšným hercem a překladatelem divadelních her. Pro Divadlo Na Jezerce přeložil i Válku Roseových.