Architekti nabízejí k bydlení Jiné domy

Praha - Sedm ateliérů ze severní Moravy a Slezska představuje architektonické projekty na výstavě Jiné domy v pražské Galerii Jaroslava Fragnera. Jde o ukázku rodinného bydlení podle nejmodernějších stavitelských trendů.

Jedenáct netradičních staveb - ze dřeva i betonu, výrazných barev i v tónech přírody. Výstava ukazuje nejzajímavější rodinné domy Ostravska a nahlíží do zákulisí tvorby tamních mladých architektů.

„Je to vlastně kvalitní standard architektury evropské, kterou můžeme vidět ve Švýcarsku, Rakousku a v Holandsku. Některé domy jsou pasivní, ekologické, nízko energetické a podobně. Tihle mladí architekti už vlastně uvažují v rovině trendů posledních let,“ říká k vystavovaným projektům ředitel Galerie Jaroslava Fragnera Dan Merta.

Vystavované projekty spojuje výjimečnost atypického řešení obytných budov, které jsou organicky začleněny do prostoru. Rovněž interiéry domů jsou řešeny originálně a nekonvenčně. Instalaci doplňují podrobné technické informace, výkresy i popisy staveb. Zároveň je až do konce výstavy, čili 26. října, možné začíst se do komentářů architektů, prohlédnout si projekci nebo si prolistovat malý katalog domů.

Výstavu připravilo jako putovní Ostravské centrum architektury, které podporuje právě projekty mladých architektů a studií.

Vydáno pod