Film o zpěváku Falkovi přijde do českých kin v listopadu

Plzeň - Životní příběh popové hvězdy Hanse Hölzela, kterého svět zná spíše pod jménem Falco, popisuje nový rakouský snímek. Hlavní roli svěřil režisér a scenárista Thomas Roth Manuelovi Rubeymu z rakouské hudební skupiny Mondscheiner. V českých kinech se snímek Falco začne promítat v polovině listopadu.

Falco byl prvním německy mluvícím zpěvákem, který obsadil první místo americké hitparády. Podařilo se mu to s písní Rock Me Amadeus. Je interpretem i dalších hitů, například Der Kommissar, Jeanny či Out of the Dark. Zemřel v roce 1998, několik dní před jednačtyřicátými narozeninami, když se jeho džíp srazil v Dominikánské republice s autobusem.

Právě tam Falkův filmový příběh začíná i končí. „V posledním minutách před smrtí si Falco promítá svůj bouřlivý život, drogové úlety, počátky kariéry i to, jak přišel ke svému uměleckému jménu, které si vzal podle německého letce na lyžích,“ uvedl Radek Uhlíř ze společnosti Atypfilm.

V české předpremiéře se snímek promítal včera v Měšťanské besedě v Plzni. „Slavnostní premiéra s účastí delegace tvůrců se uskuteční v Praze 12. listopadu, o den později se snímek dostane do českých kin,“ prozrazuje Uhlíř, kdy budou moci Falkovi fanoušci sledovat jeho umělecký vzestup a pád i osobní život na plátnech českých kin.