Hell on Earth Tour v Praze

Praha - Klub Abaton se opět po roce stal jednou ze zastávek putovního metalcorového festivalu Hell on Earth Tour. Tato koncertní šňůra zahrnuje celkem dvacet sedm zastávek napříč západní a střední Evropou, Praha byla dvacátou z nich. Patrně nejvýraznější skupinou a headlinerem celého turné byli Američané Walls of Jericho - v čele s potetovanou ikonou Candace Kucsulain. Soupiska kapel byla doplněna o další čtyři americké spolky, dále švýcarské Cataract a domácí Action.

Walls of Jericho nejsou v České republice neznámým pojmem, a to hlavně díky jejich vystoupení v rámci loňského ročníku Hell on Earth Tour. Hudebně se tato kapela pohybuje na pomezí hadrcore a metalu. Patrně největší odlišnost od žánrově spřízněných kapel spočívá v angažování rázné zpěvačky Candace Kucsulain, která proslula mimojiné koncertováním se zlomeným nosem a podlitinami v obličeji. Na dotaz o podrobnostech o jejím zranění odpověděla: „Jasně, to bylo v Memphisu. Hráli jsme na malém pódiu, okolo byla spousta šílících lidí a najednou mě někdo kopl do hlavy. Cítila jsem, že mám zlomený nos, ale nekrvácela jsem, tak jsme koncert dohráli. Několik týdnů na to jsem ten nos měla zlomený znovu.“

První kapelou, která rozezvučila naplňující se Abaton, byla teplická metalcorová formace Action, která byla záhy vystřídána Stick to Your Guns. Lehký zmatek v programu způsobil kytarista Animosity, který se ztratil v centru Prahy. Místo těchto mladých Američanů tedy odehráli svůj playlist The Red Chord a Animosity si záhy nahradili svou absenci. Švýcaři Cataract začínali hrát v gradující atmosféře, kterou bez zásadních problémů rozvinuli melodičtí Evergreen terrace. Vyvrcholením večera bylo úderné vystoupení headlinerů Walls of Jericho, kteří se po roce vrátili propagovat jejich aktuální desku „The American Dream“.

Hned po odeznění poslední skladby od Walls of Jerricho…

…se Hell On Earth tour přesunula do Vídně. Celá série každodenních koncertů bude zakončena 19. 10. v holandském Eindhovenu.