Police vydává DVD z posledního turné

Londýn/New York - Když se britská kapela Police minulý rok v květnu vydala na turné po mnohaleté přestávce, fanoušci byli nadšení. Turné se z plánovaných několika měsíců protáhlo na více než rok a stalo se jedním z nejúspěšnějších v historii. Po celém světě vydělalo přes 350 milionu dolarů.

Teď vydává kapela DVD s názvem Certifiable: Live in Buenos Aires, natočené během koncertu v rámci turné v hlavním městě Argentiny v prosinci minulého roku. Speciální balení, které se ode dneška prodává ve Spojených státech, obsahuje dvě CD s největšími hity Police jako Message in a Bottl, Walking on the Moon nebo Every Breath You Take a také dvě DVD. První obsahuje 109 minut záznamu z koncertu, druhé nabízí dokument ze zákulisí úspěšného návratu skupiny Police.

Padesátiminutový film Better Than Therapy režiséra Jordana Copelanda zachycuje kapelu i celý přípravný štáb na turné, rozhovory se Stingem, kytaristou Andy Summersem i bubeníkem Stewartem Copelandem a také dvě fotogalerie z celosvětového turné. Shoda příjmení režiséra se členem Police není náhodná - pětadvacetiletý autor dokumentu Jordan je totiž bubeníkovým synem. Navíc síť prodejen Best buy ve Spojených státech připravila i speciální edici tří vinylových desek obsahující zároveň heslo ke stažení nahrávky ve formátu MP3.

Kapela, která své první CD vydala v roce 1977 a na pódiích tak oslavila třicetileté výročí, přilákala téměř 4 miliony diváků ve Spojených státech, Evropě, ale třeba i na Novém Zélandě nebo v Japonsku. Vstupenky na britskou část turné se rozprodaly během půl hodiny. Po čtrnácti měsících koncertování se Police se svými fanoušky rozloučili letos v srpnu před zaplněnou Madison Square Garden v New Yorku. Ve městě, které bylo hudbě britského tria podle jejího lídra Stinga vždy velmi nakloněné. Možná i proto výtěžek z koncertu věnovala kapela dvěma newyorským televizím veřejné služby a samotnému New Yorku darovala milion dolarů na podporu plánu vysadit ve městě do roku 2017 milion stromů.

DVD z turné je podle kapely poslední tečkou za jejím návratem. Už v únoru Sting reagoval na spekulace ohledně možného nového alba slovy, že nic dalšího od Police nemají fanoušci očekávat.

Vydáno pod