Thrashmetalisté Slayer vystoupí na státní svátek v Tesla areně

Praha - V pondělí 17. listopadu se v Praze uskuteční vystoupení legendární formace Slayer, která se zde představí v rámci turné nazvaného "Unholy Alliance Tour, Chapter III". Po jejím boku dále vystoupí kapely Trivium, Mastodon a Amon Amarth.

Slayer se za svou dlouholetou kariéru stali synonymem thrashmetalu, v roce 1983 posunuli deskou Show No Mercy hranice obecného vnímání extrému v metalové hudbě. „Jsou zárukou kvality a neústupné metalové ortodoxie. Je to kapela, která se definitivně stala solí v očích všech mravokárců, politických žvanilů i pánbíčkářů,“ říká pořadatel Tomáš Karlík.

Celého turné se dále účastní divácky atraktivní trojlístek kapel, jimiž jsou americké formace Trivium a Mastodon a švédští vikingové Amon Amarth. Zatímco Trivium jsou jedním z nejvýznamnějších představitelů nové vlny amerického heavy metalu, jejich kolegové z Mastadon si spíše libují v metalové psychedelii. Deathmetaloví seveřané také platí za jednu z nejžádanějších kapel současnosti. Všechny tři zmíněné kapely představí v Praze své nové desky, hlavní hvězdy večera Slayer na nástupci dosud posledního alba Christ Illusion stále pracují.

Pražský koncert je kromě Moskvy nejvýchodnější zastávkou celého turné - proto se očekává příjezd velkého množství fanoušků především ze Slovenska a Polska.

Vydáno pod