Kanadská noc přinese na obrazovky Dagmar Havlovou

Praha - Kanadská noc, dramatický příběh rodičů, jimž zemře jediný syn při své cestě za oceán, je snímkem, ve kterém jednu z hlavních rolí vytvořila Dagmar Havlová. Přímo na tělo ji pro ni napsala scenáristka Hana Cielová. Havlové manžela hraje Viktor Preiss. Podle jeho slov nebylo filmové partnerství s ženou bývalého prezidenta pro něj nic nového. „Jako kolegové se známe dlouhou dobu, dlouho jsme spolu pracovali v televizi i divadle,“ dodal. Televizní film, natočený podle skutečného příběhu, uvidí diváci 14. prosince od 20:00 na programu ČT1.

Havlovou prý scénář velmi zaujal a stal se pro ni hereckou výzvou. Navíc natáčení bylo příjemné. „Hrálo se mi výborně, potkávala jsem samé známé lidi a bylo to, jako bych se vracela domů,“ potvrzuje.

Přiznává ale, že zpočátku byla „lehce nervózní“ a potřebovala delší čas na soustředění. „Spolupráce byla výtečná,“ chválí si ji ovšem režisér Zdeněk Zelenka, „ona se na roli nesmírně poctivě připravovala.“

Film vypráví příběh rodičů, jejichž jediný syn zemře během svého studijního pobytu v Kanadě. Oba manželé se snaží vyrovnat nejen se ztrátou syna, ale zároveň i najít cestu k jinému chlapci, který jim přijel říct pravdu o celé tragédii.

Normal Havlová

Dagmar Havlová se v lednu objeví také na plátnech kin - ztvárnila jednu z hlavních rolí v thrilleru Normal, který režíruje Julius Ševčík. Herectví nezanedbává ani na divadle - hraje v Čechovově Višňovém sadu v pražském Divadle na Vinohradech a vedle Petra Kostky v Horovitzově hře Chvíle pravdy, nyní v produkci pražského Studia Dva.

Normal
Zdroj: ČT24