Karel Gott stále úspěšně vrací zpátky svůj film

Praha - V rámci podzimního turné s názvem Zpátky si dám tenhle film zavítal Karel Gott do pražské O2 Areny. V totálně zaplněné hale zazpíval reprezentativní výběr svých největších hitů, neboť na všechny by pravděpodobně nestačila celá noc. Vděčné publikum mu připravilo ovace ve stoje a nadšeně přivítalo i zprávu, že toto turné zcela jistě není poslední.

Karel Gott:

„Budu zpívat tak dlouho, dokud mě budete chtít poslouchat a dokud mi to půjde“

Koncert zahájila právě píseň Zpátky si dám tenhle film. Asi před 10 000 diváky zazněly písně jako Je nebezpečné dotýkat se hvězd, Dám dělovou ránu, Trezor i nesmrtelná Lady Carneval. Zpěvák v k uvolněné a přátelské atmosféře přispíval svým komentářem, jak k jednotlivým písničkám, tak i k aktuálním tématům. Například skladbu z období působení v divadle Semafor Oči má sněhem zaváté z roku 1963 označil za počátek „úspěšného chovu slavíků“. Hit Kávu si osladím, označil za aktuální vzhledem k blížícímu se předsednictví České republiky v Evropské unii, kdy to chce podle reklamní kampaně Česko Evropě „osladit“.

Dojemná chvíle nastala, když Gott vzpomněl Karla Svobodu, kterého označil za „největšího českého hitmakera“. Poprvé se na velkém turné Gott obešel bez hostujících zpěváků a zpěvaček. Jeho jediným hostem je dlouholetý spolupracovník Felix Slováček.    

„Při výběru hostů si dávám zatraceně pozor, aby nezpívali lépe než já,“ rozesmál publikum zpěvák, jehož příznivci již zaplnili šest velkých českých sportovních hal. Turné totiž započalo 5. listopadu v Plzni. „Na všech zastávkách turné jsme se setkali s velkým úspěchem a prakticky všude bylo vyprodáno,“ informoval Felix Slováček. Podle Gottova spolupracovníka Jana Adama přišlo na dosavadních šest koncertů v průměru téměř 7000 diváků.  

V závěru vystoupení trvajícího včetně půlhodinové pauzy zhruba tři hodiny Gott připomněl, že za 40 let vydal u německé firmy Polydor 82 desek a získal tam doživotní smlouvu. „U nás se to moc neví, tak jsem si řekl: Karle, musíš se pochválit sám,“ uvedl se svým typickým humorem. 

Z Prahy turné pokračuje v liberecké Tipsport Aréně, kde Gott vystoupí 1. prosince. Zakončení je naplánováno na 3. prosince v pardubické ČEZ Areně.