Like A Hero - The Best Of Miro … Žbirka

Praha – Bylo to se mnou podobné jako s Karlem Gottem, říká Miro Žbirka o způsobu, kterým se dostal k uším německých posluchačů. Největší výběr Žbirkových hitů zpívaných v angličtině vyšel na podzim právě v německy mluvících zemích. Nyní vychází i v České republice, stejně jako u sousedů pod názvem Like A Hero, The Best Of Miro. Veršové jméno alba odkazuje k skladbě, která Žbirkovi přinesla v Německu největší úspěch – Like A Hero neboli Balada o polných vtákoch.

"Na Bratislavské lyře za mnou po jednom vystoupení, kdy jsem zpíval Baladu o polných vtákoch, přišel jeden chlapík z Hamburku a zeptal se mě, zda nemám i písně nahrané v angličtině. Dal jsem mu kazetu, kde byla právě i anglická verze balady – Like A Hero, a na základě této písničky jsem pak dostal smlouvu v Německu a natočil tam dvě alba," vzpomíná slovenský zpěvák.

Z písní, které měly v německých rádiích největší úspěch vznikla nyní „výběrovka“, která obsahuje samé anglicky zpívané skladby, které Miro natočil v Německu v 80. letech. Jedná se o limitovanou edici.

Vieš byť zlá

Současně na českém trhu vyšel i EP neboli rozšířený singl, na němž jsou čtyři skladby. Singl nese název podle té titulní – Vieš byť zlá. „Je to písnička, kterou složil Janko Lehocký, s nímž jsem působil ve skupině Modus. Teď v roce 2008 jsem ji nahrál znovu,“ uvádí Žbirka. Další tři songy – Mám ťa viac, Náladový song a Je mi fajn – dosud nikdy na žádném albu nevyšly.