Hříčka pozdního léta zahřeje i v zimě

Praha - Divadelní hra Jana Kačera Hříčka pozdního léta má dnes premiéru v Branickém divadle. Příběh je postaven na komických situacích kolem nepodařené svatby. Základní myšlenkou mu je snaha najít cestičku ke štěstí, domovu, přátelství a hluboké lásce. Sám autor a režisér Kačer ve hře ztvární jednu z postav.

Do předměstského hotýlku přijíždí na pozvání dávné milenky muž žijící desítky let v cizině. Ocitl se uprostřed příprav na slavnost a setkání s lidmi, kteří před mnoha lety znamenali v jeho životě mnoho. Čeká ho řada překvapení a i on mnohá z nich připraví ostatním.    

„Jedná se o zajímavé příběhy šesti lidí, kteří se zdánlivě náhodně setkali. Toto setkání vyprodukuje mnoho komických situací. Vše završí svatba, která všechny spojí v přátelskou rodinnou pospolitost,“ charakterizuje hru její autor Jan Kačer, který se také ujal režie.

Hudbu k nové inscenaci složil Petr Skoumal, projekt vznikl v produkci občanského sdružení Partida. Podle produkční Andrey Machové se nová inscenace představí nejen v Branickém divadle. Po novém roce soubor plánuje turné po pražských i mimopražských scénách.

Hříčka pozdního léta

Autor, režie: Jan Kačer, hrají: Táňa Fischerová a Lenka Termerová, Jitka Smutná a Kateřina Burianová, Adéla Kubačáková, Nina Divíšková, Jan Vlasák, Hanuš Bor, Zdeněk Maryška, Radek Valenta a Martin Kubačák a Jan Kačer.